Om Gry Oda

Gry Oda Ulvmoen Myrbakken ble født 25. mai 1975, og er stolt innbygger i den vakre Stor-Elvdal kommune, midt i Østerdalen: «Der Glåma bryter bred og mektig frem».

Gry Oda er mezzosopran og sangpedagog. Hun er også pusteteknikk-og mindfullness-instruktør.

Som hovedbakgrunn har hun sin utdannelse i klassisk sang og pedagogikk fra Norges Musikkhøgskole.

Hun har videreutdanning i drama fra HIH og komplett sangteknikk ved CVI i Stockholm og København i tillegg til diverse kurs innen teater og skuespillerteknikk.

Hun er mye brukt som solist i Østlandsområdet, og har et stadig samarbeide med forskjellige musikere i regionen. Selv om bakgrunnen er klassisk, har hun hele tiden sunget i flere sjangre og har et bredt repertoar. Kombinasjonen sang/teater ligger henne veldig nært.  Hun har hatt hovedroller i spel og flere solo/duoforestillinger.

F.o.m 2016 er Gry Oda engasjert som sanger i Vokal Nord, som har base i Tromsø.

Hun utgjør den ene halvdelen av ”Duo Sing og Tang”, har spilt konserter med ”Trio i rødt” og var initativtager til vokalgruppa ”Femmes”.

Gry Oda er også sangpedagog, privat,  i Stor-Elvdal kulturskole og gjennom sitt engasjement i Norges korforbund i prosjektet «Med stemmen som instrument».

F.o.m høsten 2017 tilbyr hun også timer i pusteteknikk, basert på Anette Aarsland/Pusteteknikk A/S sine teknikker, som hun utdannet seg i 2016/2017.