sangtimer

Hvorfor ta sangtimer? Hvem oppsøker sangpedagog?

Det er så forskjellige grunner til at folk oppsøker en sangpedagog. Noen synger i kor og har lyst til å bli en bedre korist eller drømmer om solistoppgaver i koret sitt. Noen få kommer med det klare mål for øye å bli sangere. Andre føler at de lett blir slitne i stemmen når de synger eller prater i sitt daglige virke og noen ønsker å lære å puste på en hensiktsmessig måte. Atter andre ønsker å få råd om hvordan de bedre kan takle nerver og prestasjonsangst foran opptredener og andre situasjoner hvor de må stå fram foran andre. Noen kommer rett og slett fordi de synes det er veldig morsomt å synge, uansett genre.

Enten du har som mål å synge for hyggens skyld, drive med det aktivt på hobbybasis eller ønsker å gjøre enda mer ut av det, vil antagelig timer hos en sangpedagog være en nyttig investering. Gjennom å arbeide systematisk med avspenning, pust og opptrening av stemmemusklene vil du kunne bruke stemmen mer rasjonelt både når du synger og når du snakker. Bevisst fokusering på pust og avspenning når du synger vil sannsynligvis smitte over til andre situasjoner i dagliglivet – kanskje blir det lettere å senke skuldrene to hakk, kanskje blir det litt lettere å leve ” i harmoni med seg selv”, for å si det med en floskel. Mange ser på det å synge som et middel for selvutvikling: Stemme, pust, kropp og sjel henger nært sammen og virker på hverandre.

På sangtimene jobber vi både med teknikk og sanger, alt etter hva du ønsker eller jeg tror du trenger der og da. Alle stilarter er velkomne.

Jeg har flere års erfaring fra stemmearbeid med både voksne, barn og ungdom.

Nøkkelen til framgang ligger i egeninnsats

Jeg tar imot sangelever privat både på dagtid og ettermiddagstid. Prisen er 850 kr. for en time.
Du kan f.eks. ta to timer for å få litt inspirasjon til få jobbe på egen hånd og la det være med det, eller du kan få fast time en gang i uka eller sjeldnere, hvis det passer bedre. Hyppigheten bestemmer du selv. Det er med sang som alle andre instrumenter som skal læres – nøkkelen til framgang ligger i egeninnsatsen hjemme, mellom timene!

Sangerinne og sangpedagog